Jouw terras verlichten: 5 unieke ideeën

Wil je je terras op een unieke manier verlichten? Hieronder ontdek je 5 ideeën om meer uit je terrasverlichting te halen.

1. Speel met verschillende composities

Het terras is een van de belangrijkste elementen in jouw buitenruimte. Dit dient dan ook maximaal tot zijn recht te komen. Je kan je buitenzitje verlichten door te spelen met verschillende composities.

1.1. Gevelverlichting

Het terras ligt vaak aan de gevel. Dit maakt het mogelijk om gevelverlichting aan te brengen om zo licht op het terras te creëren. Diverse mogelijkheden zorgen elk voor een eigen effect. Denk maar aan up-down gevelverlichting die zowel naar boven als naar beneden schijnt zoals de Cube van LIGHT-POINT. Of kies voor onrechtstreekse verlichting zoals de NoHo van hetzelfde Deense merk. Deze verlichtingselementen zullen je terras niet rechtstreeks verlichten maar creëren een subtiele, feeërieke sfeer. Volgens ons de perfecte verlichting om op een warme zomeravond in alle rust van een glaasje wijn te genieten!

Cube van LIGHT-POINT
Verlicht je terras met de 'Cube' van LIGHT-POINT...
Soho van LIGHT-POINT
... of de Soho van LIGHT-POINT

1.2. Plafondverlichting (bij overdekking)

Beschik je over een poolhouse of overdekt terras? Dan kan je ook experimenteren met mooie plafondverlichting. Zo kan je bijvoorbeeld een outdoor luster hangen boven je eettafel. Onder de authentieke Cage van Nyche smaakt een diner met het gezin of vrienden des te beter!

Cage van Nyche
De 'Cage' van Nyche

1.3. Vrijstaande verlichting

Net zoals in het interieur is het mogelijk om op het terras losstaande elementen te voorzien. Het handige hieraan is dat je dergelijke lampen gemakkelijk kan verplaatsen afhankelijk van wat je op dat moment extra wil belichten. De Ilford Floor (zie hieronder) of de Montrose van Tekna zijn opvallende maar toch verfijnde vrijstaande vloerlampen die zowel bij een moderne als een landelijke woning passen.

Ilford Floor van Tekna
Zaakvoerster Joëlle met de Ilford Floor van Tekna

2. Licht de mooiste planten rond je terras uit

Het onderhoud van planten en bomen vergt veel aandacht. Wanneer het donker is krijgen ze echter niet meer de aandacht die ze verdienen. Door planten en bomen uit te lichten creëer je ruimte waar er eerst een donkere vlek was. Bovendien zorgt het verlichten van begroeiing voor een speels effect met licht en schaduw. Lage tuinpalen zoals de Topic van PSM Lighting geven elke tuin een subtiele, finishing touch. Een hogere tuinpaal zoals de Polo zorgt dan weer voor extra ruimtegevoel en meer overzicht.

Topic van PSM Lighting
Met onze collectie van PSM Lighting (hier de “Topic”) licht je jouw mooiste planten uit.

3. Maak gebruik van gezellige tafellampjes

Niets zo gezellig dan buiten keuvelen op een warme zomeravond. Tafellampjes geven je zomertafel extra cachet. Steeds meer merken maken (oplaadbare) buitenarmaturen die je op je buitentafel kan plaatsen. Wat denk je bijvoorbeeld van de schattige, oplaadbare Salt and Pepper van Tobias Grau (zie hieronder)? Dit uiterst handige, draagbare lampje is spatwaterdicht en heeft een batterijcapaciteit van wel 100 uur. Met zijn zachte gloed van 450 Lumen en geïntegreerde DIM-technologie kan dit lampje snel een onmisbaar accessoire worden op je tafel. Ben je in een romantische bui? Ga picknicken in de natuur met de Salt and Pepper en de eindeloze sterrenhemel als enige lichtbronnen.

Salt & Pepper van Tobias Grau
Gezelligheid troef met de 'Salt & Pepper' van Tobias Grau

4. Tover je tuinpad om tot een ‘walk of fame’

Soms ligt je terras wat verder in je tuin en wil je je tuinpad extra bijlichten. Kleine tuinpaaltjes, zoals reeds besproken in punt twee, zijn hier zeker voor geschikt. Daarnaast zetten we graag onze vloerleds in de kijker. Kies bijvoorbeeld voor de Rondo van Nyche, een eenvoudige spot beschikbaar in verschillende maten en geschikt voor elke ondergrond. De keuze van matglas zorgt voor een subtiel, maar helder licht dat jouw tuinpad tot een heuse walk of fame omtovert.

Rondo 130 van Nyche
De Rondo 130 van Nyche

5. Pak uit met een heuse eyecatcher

Buitenverlichting hoeft niet altijd functioneel te zijn. Sfeer is minstens even belangrijk. Pak daarom eens uit met een apart buitenmodel dat jouw terras net dat tikje anders maakt. Zelf vinden wij bijvoorbeeld de buitencollectie van Catellani & Smith hiervoor geschikt. Denk maar aan hun in het oog springende modellen zoals de ‘Outdoor Fil de Fer’ (zie hieronder), de ‘More’, of de Medousê.

Fil de Fer van Catellani & Smith
Fil de Fer van Catellani & Smith

Terrasverlichting bij Candela?

Als je op zoek bent naar een totaal verlichting voor je woning, vergeet dan zeker de buitenruimte niet en stel ook voor het verlichten van je terras een gedetailleerd lichtplan op. Wedden dat je heel wat complimenten zal oogsten? Bij Candela Verlichting staan we steeds klaar om je te begeleiden bij je keuzes.

Spring eens binnen in onze showroom en ontdek onze modellen.

In onze showroom te Wetteren (zie hier in Google Maps) vind je meer dan 700 armaturen die jouw in -en exterieur een finishing touch kunnen geven.

Openingsuren dinsdag t.e.m. vrijdag: 10:00 - 12:00, 13:30 - 18:30

Openingsuren zaterdag: 10:00 - 12:00, 13:30 - 18:00

Toonzaal Candela Verlichting in Wetteren
Bezoek onze toonzaal in Wetteren